Дъждът ще спира, температурите стигат до 30 градуса

Денят започва със значителна облачност и превалявания над Добруджа. Минималните температури са от 14 градуса до 19. Около обяд се очакват краткотрайни валежи, повече в Западна България, а над Дунавската равнина ще прегърмява.

Следобед постепенно от запад на изток валежите ще спират и облаците ще се разкъсват. Вятърът ще бъде от северозапад, слаб със скорост до 5 метра в секунда. Максималната температура на въздуха е от 24 до 29 градуса, в югозападните райони – до 30.

По Черноморието ще има значителна, но разкъсана облачност. Следобед ще превалява и прегърмява. Вятърът ще бъде слаб от запад. Максималната температура на въздуха ще бъде от 26 до 28 градуса. Морската вода е с температура от 20-21 градуса.

Над планините ще има значителна облачност с превалявания и прегърмявания. Максималната температура на 2500 м височина ще достига около 8 градуса, а на 1500 м – до 14-15.

В четвъртък преди обед за кратко ще бъде слънчево, а следобед отново се очакват краткотрайни валежи и гръмотевици, повече в Западната половина от страната. В петък и в събота ще има повече слънце. Ще се затопля, а валежи ще има следобед в планинските райони.

В неделя ще бъде слънчево и топло с температури от 27 до 31 градуса. В понеделник и във вторник слънчевото време ще продължава.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *