Дълбоката мистерия с Мадлин Маккан! Детето, изчезнало преди 10 г., е продадено в Африка?

Английското момиченце Мадлин Маккан, което на 3 май 2007 г., изчезна в Португалия, най-вероятно е откраднато от трафиканти на хора и е продадено на семейство в Африка, пишат лондонските таблоиди, позовавайки се на изявления на британски полицейски експерти, пише Блиц. Бившият полицейски инспектор в Скотланд Ярд, Колин Сътън смята, че момичето е било отвлечено от търговци на хора и роби, за да се продаде на бездетно семейство, след като преди това е било незаконно прехвърлено с някои от фериботите, които плават между Португалия и африканската суша. Тази версия, с която експертът се опитва да обясни 10-годишната загадка за малката англичанка, приема и португалската полиция, която все още издирва Мадлин Маккан. Представител на португалската агенция за изчезнали деца заявява за “Дейли Мирър”, че е много вероятно момичето да е откраднато и първоначално държано в една от пещерите в областта Алгарве, в южна Португалия.

Малката Маккан беше на 3 г., когато с родителите си, двама лекари от Лестър в Англия и с нейните малки брат и сестра-близнаци, бяха на почивка в курорта Прая до Луж. Тя изчезна от стаята на хотелския апартамент, докато родителите били на вечеря с приятели в ресторант близо от хотела. Нейните брат и сестра, които спели с нея в стаята, били в леглата си, когато родителите установили, че Мадлин я няма. Полицията не откри никакви следи от насилие, нито следи, че някой е бил в апартамента. В един момент полицията се осъмни, че родители са убили детето си, но през август 2008 г., се отказа от по-нататъшно проследяване. Целият случай отново бе разгледан през 2014 г., когато португалците се осъмниха в бивш крадец, който по времето на изчезването на Мадлин работил в хотела. Човекът, който е бил имигрант от бившата португалска колония Кап Верде, в същото време е загинал в автомобилна катастрофа, но остава единственият заподозрян.

Заместник директорът на португалската държавна съдебна полиция Педро до Карма, съобщи за лондонския вестник, че “такъв случай, изпълнен с мистерии, не е имало досега” в местната полицейска и съдебна практика.    Той потвърди, че полицейското звено от Порто както и Скотланд Ярд, продължават да работят за разплитане на мистерията с момичето. “Ще приключим работата по случая тогава, когато се озовем в ситуацията, че повече нищо не можем да направим, а сега все още не сме там”, каза Карма. Той обаче признава, че с течение на времето отслабват надеждите, че ще се намери Мадлин Маккан, която, ако е жива, сега трябва да е на 13 години.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *