HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Дългогодишният шеф на пробация в Г. Делчев Р. Зортев предпочете да е шофьор в Германия, прибра и семейството си

Известният юрист от Гоце Делчев Росен Зортев, който преди две години реши да напусне България и стана гастарбайтер в Германия, наскоро прибра при себе си и семейството си. Съпругата Надя и двете им деца Радостина и Никола се преместиха за постоянно при главата на семейството в немския град Нойшванщайн точно за рождения му ден преди десетина дни.

Росен Зортев бе дългогодишен шеф на служба „Пробация“ в Гоце Делчев, като преди това работеше като адвокат. След дълго колебание обаче той реши да изостави държавната служба, чиято заплата бе по-малка от тази на гимназиален учител, и прие офертата на свой приятел в Германия, който го покани да работи като шофьор.

Съпругата му Надя, която бе икономист в шивашката фирма „Пиринтекс“, и децата му обаче изчакаха Росен да се закрепи финансово и заминаха при него. Надя владее немски език, но още преди заминаването възнамеряваше да премине нов, много по-задълбочен езиков курс, за да си намери хубава работа по специалността. От есента пък децата Радостина и Никола ще бъдат записани в немско училище.

КОНСТАНТИН ПАШКУЛЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *