Дървен бос от Пиринско влиза в хотелиерския бизнес с 10 дървени къщички

Най-мощният дърводобивник и търговец на дървен материал в Белица Иван Мраценков, който е съдружник със съпруга на главния експерт в „Териториално и селищно устройство и незаконно строителство” в община Якоруда Зоя Месьова – Тодор Месьов, ориентира бизнеса си към хотелиерски услуги.

В последния работен ден на 2018 г. той е депозирал в институциите инвестиционно намерение за изграждане на 10 къщи за настаняване на гости, заведение за хранене, 2 рибарника и сондажен кладенец в местността Джорджинец на Белица. Теренът в размер на 18 дка е собственост на Мраценков от 2007 г., къщите ще са дървени, с площ 50-60 кв.м всяка, рибарниците ще са с цел атракция, без да е предвидено развъждане и продажба на рибата, а близо до малкото курортно селище ще има паркинг с 15 паркоместа.

Дървеният бизнес на Мраценков е от 1997 г. – фирмата му „Корона ИМ” ЕООД започва дейността си с дървопреработване, после включва и продажба на суров дървен материал, а от 2 г. има и цех за производство на пелети за отопление.

Името на съдружника му в другата фирма на бизнесмена „Корона ИТ” АД Т. Месьов пък нашумя около братовчед му Светослав Похлупков, бившия треньор на плувния и ски клуб в Якоруда, който допреди няколко години делеше един двор с Месьови. Похлупков обаче бе принуден да напусне както Якоруда, така и България, след като Зоя Месьова издейства удостоверение за търпимост на сградите на нейния съпруг, но отказа същото на братовчеда Похлупков за другата половина от двора и в крайна сметка властите му събориха гаража и лятната кухня.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *