Държавата избра Симитли за нова индустриална зона след прецизен оглед на целия регион

„Симитли се оказа една от общините отличници – с най-подходящ терен и добре вършеща работата си администрация, затова решихме, че тук е подходящо място за изграждане на индустриална зона.“ – това каза министърът на икономиката Емил Караниколов, който бе в Симитли на оглед на терените за бъдещата зона. Той бе посрещнат днес в Симитли от Апостол Апостолов и неговия екип. Караниколов добави, че развитието на индустриалните зони ще повиши инвеститорския интерес в региона и България.

Създаването на нова зона се налага заради изявен интерес от инвеститори и запълнения капацитет на вече съществуващата индустриалните зона, която се намира на територията на бившето поделение в Симитли. Новата зона ще бъде изградена на терен с площ около 200 декара, на мястото на бившите военни погреби.

„Правилният подход е първо да се изгради съответната инфраструктура като пътища, ВиК, енергийна инфраструктура и след това терените да бъдат предоставени на инвеститорите, тъй като инвеститорите искат да дойдат, всичко да е готово и направо да работят. Това е и нашият замисъл.“, допълни Караниколов.

„Целта ни е по-голяма зона, защото това означава повече инвеститори в нашата община. Повече инвеститори в нашата община означава по-голяма конкуренция и увеличаване на работните заплати. И тъй като в Симитли няма безработица, ние се стремим към увеличаване на доходите на населението.“ – отбеляза Апостол Апостолов.

При посещението си в Симитли, Караниколов се видя с един от големите инвеститори на територията на вече съществуваща зона в Симитли –собственика на „Mareli Systems“ – Георги Чимев, който го запозна с работния процес във фирмата.

На срещата министър Караниколов и общинското ръководство уточниха и всички процедурни подробности около документиране на новата индустриална зона.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. само питам?

    Чакайте, бе, нали Камбата обещава да прави индустриална зона в Джумаята. Да не би тя да е край Симитли?!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *