HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ ЗАБЪРКАН В ГОРСКА АФЕРА! Клиент плати 840 лв. за 12 куб. крадени дърва, докараха ги с камион на ченге

Горски служители от РДГ – Дупница иззеха 12 куб.м дърва за огрев от Бойчо Йовичин от с. Овчарци, община Сапаревя баня, за които мъжът платил 840 лв. При проверката се оказало, че купените дърва са незаконно придобити, въпреки че били маркирани. При обиска, извършен на 8 март в дома на Бойчо Йовичин, горските установили, че марката не е автентична.

Пред проверяващите Йовичин казал, че купил дървата от Йордан Соколов от Сапарева баня, който ги докарал със собствен ЗИЛ. При проверка, извършена от ЮЗДП – Благоевград, е установено, че номерата на камиона не са автентични. Те са били на трабант комби. Установено е, че камионът, с който са извозвани дървата, няма регистрирана джипиес система в Горското стопанство в Дупница. За скандалния случай е сигнализирана и полицията в Дупница, и Областната дирекция на МВР в Кюстендил. Йордан Соколов е върнал парите на Б. Йовичин.

Източници на в. “Струма” съобщиха, че камионът е собственост на полицая от участъка в Сапарева баня Красимир Главянов. Репортер на “Струма” се свърза по телефона с Кр. Главянов, но той отрече: “Нямам нищо общо със случая. Камионът е на Йордан Соколов. Някой иска да ме натопи. Аз съм полицай и служа на закона!”.

Ето какво показа обаче справката в Горското:

Разрешителното за достъп до горски територии рег. № 12-00-374/1 от 21.09.2016 г. е подписано от директора на “ДГС Дупница” на основание подадено заявление от Росен Борунов, управител на фирма “К.Д. Фреш” ЕООД – Симитли. С него се разрешава достъп до горски територии за обект 1524, ГСУ Бобов дол, отдели 368 г, 371 б и 372 а, землище на с. Горна Козница, на следното пътно превозно средство – камион ЗИЛ 157 с рег. № СА 7361 АР, собственост на Красимир Главянов, което потвърджава, че камионът е на полицая.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

3 Коментара

 1. Пет

  Алооооо, вестник “Струма”, в Дупница няма РДГ, а само клон на РДГ – Кюстендил! Проверявайте ги тези неща, важни са!

  Отговор
 2. Незабравка

  Докато в РДГ Кюстендил управляват Пуров и Тодоров, ред няма да има. Последния писък на музата на тези двамата е, че са накарали всички горски от охраната да правят къщички за птици за седмицата на гората.
  Уникална дирекция по горите, мислим да сигнализираме да господари на ефира.

  Отговор
 3. Горски

  “……Кр. Главянов, но той отрече: „Нямам нищо общо със случая. Камионът е на Йордан Соколов. Някой иска да ме натопи. Аз съм полицай и служа на закона!“.” Защо се прави на вода ненапита полицая? Та той даже си е карал сам камиона. А и ЮЗДП да си стегнат служителите – преди да се издаде превозен билет се проверява дали автомобила има GPS. Същото се отнася и за тези на ОП Сапарева баня. И да ги научат да изписват в ПБ ПОЛУЧАТЕЛЯ на дървесината. За такова невписване на някои ЧПЛ им “хвръкнаха” удостоверенията……

  Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *