Дъщерята на ВМРО депутата Ст. Божинов – Мария, с Гран при от международния фест AMOL в Косово

Дъщерята на петричкия депутат от ВМРО Стоян Божинов – Мария, в четвъртък късно вечерта получи GRAND PRIX на интернационалния фестивал AMOL в Косово. Възпитаничката на вокално студио „Сгушена звездзица“ в Петрич пя като богиня и освен голямата награда спечели сърцата на многохилядната публика, която наблюдава галаконцерта на фестивала както на живо, така и в директно телевизионно излъчване.

Вчера, току-що завърнала се от Косово и без да мигне, Мария облече униформата и отиде на училище, защото тази година тя ще завърши Езиковата гимназия в Благоевград, а отношението й към образованието е точно толкова отговорно, колкото и към микрофона.

„Бяхме над 250 изпълнители от 28 дъжави, сред които САЩ, Шри Ланка и Куба, фестивалът беше прекрасен, с отлична организация и аз съм много горда, че заедно с Крум Крумов от Петрич, който спечели първа награда в своята възрастова група, прославихме България”, беше първият коментар на Мария веднага след прибирането й.

3 дни по-рано Мария и Крум донесоха награди и от ХХIV международен фестивал “Северно сияние” в Русе.

Г-ца Божинова пее от детската градина и до момента има десетки награди от най-различни конкурси и фестивали от цял свят. Печелила е първи места в мeждyнapoдния пeвчecĸи ĸoнĸypc зa дeцa, млaдeжи и възpacтни Gоldеn Місrорhоnе в Cлoвeния, в мeждyнapoдния фecтивaл „Злaтeн тaлaнт в злaтнa Πpaгa”, сред престижните й награди са тези от международния детски музикален фестивал “Златни ябълки” в Кюстендил, Детската Евровизия, 10-ия мeждyнapoдeн фecтивaл зa cъвpeмeннa пeceн и тaнц „Дъгa нaд Kлeптyзa” във Beлингpaд, където отново спечели Гpaн пpи, и много други. Миналата година Мария Божинова и Крум Крумов представиха блестящо България и на международния фестивал „TOPVOICE“ в Падуа, Италия.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *