Дъщерята на известната лекарска фамилия в Петрич Дуевски – Снежина, с магистърска диплома от University College London

25-годишната петричанка Снежина Дуевска стана магистър на науките по специалността „Бизнес предприемачество“ в University College London, който е в топ 10 на световните университети. Дипломирането стана на тържествена церемония с участието на ВИП гостенката Джина Прей, една от най-влиятелните жени на Великобритания, чийто бизнес е в сферата на технологиите.

„За мен е истинска чест да получа дипломата си от University College London, тъй като това е университетът, в който са се образовали Махатма Ганди – духовният водач на индийците за независимост, Александър Бел – изобретателят на телефона, цялата лондонска рок банда „Колдплей” и 30 нобелови лауреати. Процесът на кандидатстване беше много дълъг и включваше няколко интервюта, есе и висок успех. Избрах специалността „Бизнес предприемачество”, защото тя е много предизвикателна и изисква иновативен подход. Материята, която изучавах, е с фокус върху най-новите технологии, свързани с изкуствен интелект и машинно самообучение. Щастлива съм да споделя със съгражданите си, че бях избрана да бъда част от група от университета ни, която посети Силициевата долина в Сан Франциско. Бяхме поканени в офисите на „Гугъл”, „Сайлсфорс” и „Слак”, тези компании са едни от лидерите в бизнеса с технологии”, разказа младата петричанка, която е дъщеря на уважаваните лекари Орфей и Костадинка Дуевски.

Преди 3 години тя завърши бакалавърска степен по музикално продуциране и култура в University of East London и бе избрана да държи благодарствената реч към академичния състав от името на цялата катедра по изкуства и дигитални индустрии. Тя е първата българка, завършила този университет, на която е оказана тази чест, тъй като  за това се изисква да имаш най-високия академичен успех и да си взел участие в най-много извънкласни дейности. С репликата, че истинското изкуство и истинската любов  са като бездънно падане, което те учи да летиш, печели бурните овации на колегите си. Това е житейското мото на Снежина Дуевска, което я води напред.

Докато следва, свири с бандата си Her Gun в Лондон, а в Петрич с рок групата си No Frames. Наред с това е част от екипа на компания, който разработва нов вид музикални инструменти и аксесоари. „Те са много скъпи и достъпни само за известни и богати музиканти. Нашата цел е с помощта на новите технологии да ги направим достъпни за повече хора. Нямам търпение обаче да започна работа по собствения си бизнес проект в сферата на музиката, но също така и да допринеса към развитието на младежите в Петрич чрез проектите, които съм подготвила като част от програмата на неправителствената ми организация „Арт Шанс”, разкрива младата бизнесдама, която изгаря от желание да претвори уроците от университета в живота.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

 

 

 

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Гугутка Пърдулева

    Абе всичко хубаво, нека се радват момата и родата, ама какво го интересува останалото население? Хайде по-скромно, не си избивайте комплексите, не е нито първата, нито последната, завършила западно училище!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *