HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Дъщерята на ОбС шефа Р. Тасков – Никол, ще строи изба по европроект

Голямата дъщеря на председателя на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков – Никол, иска да разшири фамилния бизнес, като изгради супермодерна изба с производство, изцяло ориентирано за износ. Младата дама е амбицирана новата изба да е по-голяма от съществуващата и да е върху 5,5 дка терен в местността Валого в с. Зелен дол. Мястото е точно срещу винпрома на фамилия Таскови. Идеята е в бъдещата база да се произвеждат само по-висок клас вина, а суровината, както и сега, ще са елитни сортове бяло и червено грозде от партньорите на фамилията от районите на Харманли, Свиленград и Старосел, към които е вероятно да се прибавят и малки количества „Керацуда“ и „Тамянка“ от Пиринско.

По предварителни разчети инвестицията се очаква да е за около 2 млн. лв., като надеждата на Никол Таскова е, че ще си осигури чрез проект европейско финансиране за част от строителството и за цялото оборудване. До новата изба ще се изгради и малка хотелска част с до 10-ина стаи с атракциони за клиенти и бизнес партньори.

Теренът е на метри от пътя към границата с Македония и ще е на около километър от строящата се в момента автомагистрала „Струма“, така и локацията му е изключително удобна за развитие на винен туризъм в района, в който има и други изби.

По първоначални сметки бизнес намерението на първородната дъщеря на Р. Тасков ще осигури работа на 30-ина души. До предвидените за бизнес начинанието на Никол 5,5 дка баща й има още 7 дка нива, която при добро развитие на нещата може да се превърне в демонстрационно лозе.

Никол Таскова е студентка по икономика в УНСС, догодина й предстои дипломиране. Тя все още не е решила каква магистратура да избере, дали и къде да продължи образованието си. Студентката обаче ударно влиза в бизнеса. Миналата седмица тя се яви и на търга в община Благоевград за заведението „Портокал”, но го спечели майка й Албена Таскова.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. Аман!

    Печелене на нагласени търгове с подставени лица и фирми – майка и дъщеря се надцакват?!? Някой вярва ли го? Ега ти държавата, управлявана от супер мошеници!!!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *