Дъщерята на Радев влиза в НАТФИЗ

Дъщерята на президента Румен Радев – Дарина, се е явила на кандидатстудентските изпити в НАТФИЗ в началото на септември, научи „Ретро“. Наследничката на държавния глава, която през този май завърши с отличие столичното 35-о СЕУ „Добри Войников“, е кандидатствала единствено Актьорство за драматичен театър.

На първия изпитен кръг, в който кандидатите изпълняват материал по свой избор пред изпитната комисия, Дарина е постигнала завиден успех на фона на останалите 165 момичета, които също са се борили за симпатиите на журито. По-висока оценка от нейната на първи кръг няма. Във втория кръг дъщерята на Радев е повторила постижението си и отново е изкарала същия резултат, но този път, изпълнявайки задачи по избор на комисията. Третият кръг пък преминал в две отделни части – писмен изпит по зададена тема и практически изпит – изпълнение на песен и танц. До редакционното приключване на броя официалното класиране след трите тура не беше публикувано на интернет страницата на Академията, но високите оценки на Дарина говорят сами за доброто ѝ представяне.

Ако сбъдне желанието си и бъде приета като част от випуск 2020/2024 на НАТФИЗ, тя ще попадне в класа или на проф. Маргарита Младенова, или на доц. д-р Пенко Господинов.

Към театъра президентската наследничка се бе насочила още като ученичка в IX клас. Тогава тя се присъедини към училищната трупа на 35-о СЕУ, която носи името „Ле Страпонтен“. Там Дарина в продължение на 4 години играеше главни роли и взе участие в десетки театрални фестивали както у нас, така и в чужбина, където бе удостоена и с немалко награди. Диалозите в представленията на училищната трупа се играеха на френски език, какъвто дъщерята на Радев изучаваше в гимназията си.
Макар да имала възможност да замине да следва в чужбина, дъщерята на държавния глава избрала родното образование. За сметка на това неговата племенница София – щерка на сестра му Лозана, е предпочела да следва в престижен университет в Дортмунд, Германия.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *