Дъщерята на секретаря на община Разлог Димитър Крънчев и помощник-директорката на СУ „Братя Каназиреви“ Йорданка Крънчева – Десислава, №1 в списъка на приетите медицина в МУ – София

С оценка 6.00 по биология и 5.80 по химия на приемните изпити по медицина възпитаничката от 12 „а” клас на СУ „Братя Каназиреви“ в Разлог Десислава Крънчева оглави списъка на приетите в МУ – София и сбъдна мечтата си да стане лекар. Благородната и трудна професия, която е избрала, не е наследствена в семейството й. Баща й Димитър Крънчев е секретар на община Разлог, а майка й Йорданка Крънчева е педагог и заместник-директор на СУ „Братя Каназиреви“.

Това е втори повод за радост и гордост в семейството. Само преди месец по-голямата им дъщеря Мария, която е най-младият общински съветник в ОбС – Разлог, завърши право в Софийския университет.

Още три момичета от разложката гимназия са избрали медицината за своя професия. „Дентална медицина” са приети Мария Тренчева, Мария Фикийна и Симона Коюмджиева. Професия с медицинска насоченост са избрали също Мартин Крънчев и Никол Караджова, които са приети „Кинезитерапия”. Други двама от тазгодишния випуск на разложката гимназия са се насочили към химически специалности. „Фин органичен синтез” в ХТМУ – София ще изучава Виктория Рекарска, а Теодора Димитрова е приета „Инженерна химия” в Софийски университет. Там ще продължи образованието си и Сабие Терзи, която пък ще учи „Японистика”. Трима са зрелостниците, избрали „Право”.

Своето образование във висши учебни заведения ще продължат всички младежи и девойки от тазгодишния випуск на разложката гимназия. Сред тях има бъдещи инженери, педагози и филолози, финансисти, счетоводители и други.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *