Дъщерята на Цветанов с нов апетитен пост

Най-голямата дъщеря на прокудения от ГЕРБ Цветан Цветанов отново се е уредила с апетитен пост на тлъста заплата в Америка. От септември Гергана е асистент-преподавател в Колумбийския университет в Ню Йорк, където всъщност преди време завърши магистърската си степен по международни отношения.

Тя води класове по количествен анализ в престижния ВУЗ, а годишното ѝ възнаграждение е между 35 и 40 хиляди долара. Преди да се прехвърли на новата длъжност, Гергана работи няколко месеца като научен сътрудник в Световната банка в Ню Йорк. Това беше втори неин пост в голямата финансова институция, след като първо изкара 8-месечен стаж в отдела на анализаторите, а после за кратко напусна. Още в началото на кариерата ѝ там у нас се появиха скандални коментари покрай назначението ѝ, а баща ѝ заяви, че не ѝ е съдействал да получи позицията. Тя си я извоювала сама след серия от интервюта и тестове.

Дъщерята на Цветанов се премести да живее в Щатите веднага след като завърши висшето си образование. Гергана се дипломира с отличие в престижния университет „Бат“ в Югозападна Англия, където учат децата на елита от цял свят. Там тя завърши бакалавър в специалността „Политика и международни отношения“.Освен нея бившият втори в ГЕРБ и жена му Десислава имат още две дъщери – Василена и София, които са все още ученички. Едната е в гимназиална степен, а другата – в начална.

И двете съжителстват заедно с родителите си в скандалния им ВИП апартамент в сградата на „Артекс“, който стана причината Цветанов позорно да напусне редиците на управляващата партия. Докато все още беше в ГЕРБ, по време на служебните си визити в Америка той не пропускаше да вземе със себе си и жена си Десислава, за да могат двамата да се срещат с тяхната голяма щерка, която рядко намира време да се прибира на родна земя. И в Америка Гергана живее охолно, посещава някои от най-елитните ресторанти и се облича по последна мода.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

6 Коментара

 1. чичо Скрудж

  Да благодари на криСталинка Георгиева, която я назначи в Световната банка, уж без Цвък да натиска. Айде, и ние не ядем доматите с колците!

  Отговор
 2. Пурко

  Добра заплата за успял млад човек в САЩ е над 100 000 долара годишно. Момата си е асистент и заплатата и е такава. Ще почака за “тлъста” заплата.

  Отговор
 3. Alex

  За разлика от България в Щатите хората ги назначават по заслуги и знания, така че не виждам какво означава “да се уредиш с апетитен пост” , а заплата въобще не е висока за Щатите. Да е жива и здрава и са учи студентите с кеф!

  Отговор
 4. Juli

  Това говори само за лични умения и труд, който е положила. Поздравления!

  Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *