Дядо всяка пролет заравяше няколко пакетчета чай в почвата! Като разберете защо ще го правите и вие!

След тежък работен ден, много от нас предпочитат да изпият  чаша чай . След това обикновено изхвърляме  пакетчетата чай  в кошчето. Но ако знаехте каква е ползата от тях, щяхте да се замислите, преди да го направите следващия път!

Оказва се, че  използването на пакетчета чай  може да бъде изключително полезно. Приготвили сме ви няколко много интересни начини за тяхното приложение.

Полза от пакетчетата чай

1. Чаят е чудесен тор

Чаените листа  съдържат танинова киселина и хранителни вещества, които са идеални за  торене на почвата  във вашата градина. В процеса на разлагане на пликчето, тези хранителни вещества се разпределят в почвата, създаване на по-благоприятни условия за растежа на вашите растения.

2. Не вредят на природата

Пакетчето чай е направено от влакна на листа абака . А пластмасата, която държи пакетчетата чай, се разлага за 6 месеца.

3. Предпазват от вредители

Пакетче чай и утайка от кафе могат дори да прогонят насекомите  от вашите растения. Дължи се на миризмата. Те представляват отлично органично лекарство , което, за разлика от обичайните химически средства, не може да навреди на зеленчуците и плодовете.

4. Възпират домашните животни

Утайка от кафе  и  пакетчета чай  – ефективно средство в борбата с животните , които се изхождат в саксиите на и около любимите ви растения. Този трик работи дори и с домашните вази.

5. С помощта на пакетчета чай можете да си отгледате градина

Вярвате или не, но с помощта на торбички чай, вода, хартиени кърпи, пластмасова табл и семената може да си отгледате своя собствена градина . В използваните торбички чай може да покълнете семената , а след това да ги засадите в почвата в градината.

6. Червеите се хранят с чаените листа

Червеите спокойно могат да ядат чаените листа. Благодарение на тази хранаотпадъчните продукти от червеите стават отличен тор за почвата .

7. Задържат водата

Заровете използвани пакетчета чай около корените на растенията. Благодарение на този трик те запазват повече вода и ще растат много по-бързо.

8. Предотвратяват появата на плевели

Ако заровите пакетчетата в градината, те ще попречат на развитието на плевели и ще ви отърват от досадната борба с тях, пише “За жената”.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *