HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Д. Капитанов внесе трети болничен лист в деловодството на ВиК – Петрич и откара джипа си на ремонт

С три болнични служителят на водното дружество в Петрич Димитър Капитанов, който е бивш БСП лидер, засега спасява уволнение. Вчера той отново е внесъл трети пореден болничен лист, каза управителят на водното дружество Ивайло Христов, потърсен за коментар, след като „Струма” засече Д. Капитанов малко преди 12 часа вчера пред офиса на автосервиз на бившата улица „Москва“.

„Не, не съм съкратен!“, бе лаконичният му отговор на въпроса дали все още е служител на водното дружество в Петрич и отговаря за район Подгорие. Капитанов настояваше единствено джипът му да бъде поправен в кратки срокове. Механикът на автосервиза обаче попари мераците му, като заяви, че повредата се нуждае поне от два дена работа.

„Капитанов досега е внесъл два пъти в деловодството болнични листове”, информира управителят на ВиК – Петрич Ивайло Христов, помолен да коментира здравния статус на подчинения си.

„Първият болничен, който съм чел, е с диагноза общо заболяване. Той е издаден от петричката болница и от петрички лекар. Вторият му болничен обаче, за който в момента не си спомням точната диагноза, е издаден от друго болнично заведение, но мисля, че се отнасяше за период от тридесет дни. Преди малко разбрах от моите служители, че е внесъл трети болничен, но не мога да ви кажа за колко дни, защото съм по работа в София“, каза управителят на водното дружество в Петрич Ивайло Христов. „Искам да знаете, че всичко това е документирано“, поясни още Христов с намерението, след като приключат болничните на Капитанов, да предприеме сериозни мерки спрямо отговорника на район Подгорие.

„По закон той не може да представя повече от три пъти болнични листове за едно и също заболяване. Последно Капитанов е представил документ, че страда от проблеми с кръста и нарушени в този смисъл връзки с прешлените на гръбначния стълб“, бяха категоричните думи на ВиК шефа.

ВЕНКО СТЕФАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *