HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Д-р Ал. Вакашински пое управлението на спешно отделение, досегашният завеждащ д-р Вл. Рабаджийски става старши ординатор

Анестезиологът д-р Александър Вакашински пое управлението на спешно отделение на благоевградската болница. Той се завръща отново на работа в този сектор след 9-годишно прекъсване. Досегашният началник д-р Владимир Рабаджийски става старши ординатор. Решението на ръководния екип за кадровата рокада е оповестено вчера около 14,00 часа пред колектива на спешно отделение.

Конкурс за ръководната длъжност не е провеждан досега, д-р Рабаджийски е депозирал молба за освобождаване от ръководния пост.

Д-р Вакашински е сред първите лекари, започнали работа в спешно отделение след разкриването му към МБАЛ – Благоевград през 2007 година, преди това той работеше в благоевградския филиал за спешна помощ.

„Спряхме се на д-р Александър Вакашински, защото е наш кадър, работи в реанимация и има две придобити специалности – по анестезиология и интезивно лечение и по спешна медицина, каквото е изискването за заемане на длъжността”, каза директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев.

Той уточни, че д-р Вакашински е назначен на половин щат и продължава да работи и в реанимация, където има нужда от анестезиолози.

„Колегата д-р Рабаджийски, който също е доказан специалист по вътрешни болести, остава като старши ординатор в спешно отделение, ценим неговата помощ и всеотдайност в работния процес, уважихме желанието му да бъде освободен от длъжността”, каза д-р О. Митев.

За коментар на рокадата потърсихме д-р Рабаджийски, той заяви: „Заемам поста в спешно отделение от май 2011 година, работата е изключително тежка, на дежурство преминават по 50-60 пациенти, сред тях изпаднали в кома и други критични състояния. Още на 17 юли подадох молба за освобождаване от длъжността, но ще продължа да работя”, заключи д-р Рабаджийски, който е в пенсионна възраст.

СЛАВА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *