Д-р Атанас Камбитов отличен в конкурса „Кмет на годината“, получи приз в категория “Социална община“

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов бе отличен с  приз в категория „Социална община“ в конкурса „Кмет на годината“, организиран от Портала на българските общини Кмета.бг.  Наградата бе връчена на официална церемония в НДК от Ваня Манова, мениджър в „MasterCard“.

„Благодаря за наградата! Всички ние строим ежедневно, строим детски градини, училища, спортни зали, плувни басейни, площади, улици, паркове, депа, пречиствателни станции. Правим го, за да подобряваме условията за живот в нашите общини! Това, което засяга, обаче, най-пряко най-уязвимата част от българското общество, а именно хората в нужда, е социалната политика. Тези хора имат нужда, различна, от тази на всички останали.  Радвам се, че оценихте целенасочената политика на Община Благоевград в тази посока. Има за какво да получим  наградата!

Ежегодно дофинаираме програмата „Личен асистент“, така че да обхванем абсолютно всички хора, които се нуждаят. Дългогодишна практика на Общината е и да финансира на 100% двойките с репродуктивни проблеми, независимо от броя на опитите, независимо от възрастта.

 Спортните бази са безплатни за клубовете. Гордеем се и с това, че първи в страната построихме183 нови, напълно обзаведени социални, жилища по ОП „Региони в растеж“. Това е много малка част нещата, които правим.

Благодаря на премиера и на правителството за оказаната подкрепа! Благодаря и на Благоевград, обичам Ви!“ каза в част от словото си кметът д-р Атанас Камбитов.

 Той засвидетелства и благодарност на управителя на Портала на българските Общини КМЕТА.БГ – Боян Томов, за организирания конкурс, чрез  който се показват усилията и резултатите на кметовете на общини в България.

Д-р Атанас Камбитов е носител на множество награди в едноименния конкурс. Сред тях са „Кмет на гражданите“, Кмет на месеца“, и  „Кмет на месец април” в категория  „Сигурност”.  През 2016 година д-р Камбитов е обявен за „Кмет на годината“.

По традиция кметските Оскари събраха елита на държавата, за да бъдат аплодирани най-достойните градоначалници.

 Сред гостите на церемонията бяха министрите Петя Аврамова, Николина Ангелкова, зам.-министърът на спорта Стоян Андонов, представители на европейски и български институции,  министри, бизнесмени, представители на  неправителствения сектор.

Присъства и председателят на Общински съвет Радослав Тасков.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *