Д-р Атанас Камбитов: Община Благоевград ще отпуска по 500 лева за всяко новородено дете при ясни условия

Стимулиране на раждаемостта е сред основните приоритети на д-р Атанас Камбитов, кандидат-кмет за трети мандат на Благоевград. В платформата за развитие на общината за следващите четири години е осигуряване на финансова помощ за всяко новородено дете, при ясно разписани условия. За целта е необходимо родителите да отговарят на следните критерии: те трябва да са навършили пълнолетие и да имат завършено средно образование.

Друго важно условие е да са изрядни платци към общината и държавата, както и да отговарят на условията за уседналост. Освен това, в случай че родителите имат друго дете, то трябва да бъде обхванато от образователната система, да посещава ясла, детска градина или училище, съгласно Закона за предучилищното и училищно образование.

Децата на многодетни семейства (три и повече деца), които посещават  школи към ЦЛТРДБ, ще бъдат освободени от такси, ще бъдат запазени и всички социални облекчения до този момент.

Към балансираната и устойчива общинска демографска и социална политика ще бъде включено  образователна подкрепа за бременни жени и млади майки чрез осигуряване на безплатни лекции, свързани с раждането, кърменето и отглеждането на децата.

Д-р Атанас Камбитов пое ангажимент община Благоевград да продължи политиката за надграждане и усъвършенстване на социалните дейности и услуги. Усилията ще бъдат насочени към подобряване здравето и понижаване смъртността на населението в община Благоевград.

Ще бъдат изградени хосписи, които да са в помощ както на роднините, така и за самите нуждаещи се от медицинско обгрижване. За целта ще бъдат наети екипи от специалисти – лекари, сестри, санитари, рехабилитатори и социални работници, психолози. За хората  в пенсионна възраст, използващи услугите на градския транспорт, ще бъдат осигурени и  финансови преференции.

Не на последно място, се предвижда целево общинско финансиране на пенсионерските клубове, което ще допринесе за пълноценен социален и продуктивен живот за ползвателите на тези услуги.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *