Д-р Емилова: Как да отслабнем за 3 дни след празниците

Д-р Людмила Емилова е най-популярният диетолог у нас. Нейни пациенти са редица родни знаменитости, а в дългогодишната си практика тя е помогнала на хиляди хора не само да влязат във форма, а и да се избавят от хроничните си заболявания чрез здравословно отслабване. Д-р Емилова категорично отрича преяждането по празниците, но го смята за неизбежно, пише Ретро.бг. „Често пациентите ми задават въпроси за вредното прекаляване с храни в празничната декемврийско-януарска поредица. И често, докато се чудят какво меню да изберат, „щипват“ час по час от масата или от хладилника нещо вкусно и много калорично.

Правят го тайно и от себе си, но последиците са видими. И не само в килограмите, а и в неразположенията, лошото настроение и липсата на тонус“, коментира тя. „Съветът ми е поне един ден да останем на плодове, чай и мед или на фреш сокове или смути. Така ще се заредим с енергия и ще ограничим неизбежните неразположения от преяждането. Те много често се причиняват от голямото количество сол. Дори да не посолим ястието или салатата си, солта вече е внесена в продуктите, които ще консумираме. Има я в хляба, туршиите, много често и в промишлено обработеното чрез инжектиране на солен разтвор месо.

Попаднала в тялото, солта се държи като злодей, принуждавайки го да задържа течности. В резултат се причиняват първо отоци около очите, глезените и по цялото тяло, второ – повишаване на теглото. Мой пациент качи буквално за часове 5 кг, след като на мач изял голямо количество семки. Беше го направил след 20-дневна програма на плодолечение и след катастрофата със семките отново мина на плодове, за да се оправи“, обяснява диетоложката. Тя съветва още да се подбират храни с по-високо съдържание на фибри, да се приемат покълнали семена и сурови ядки. Така се избягва рискът от процесите на гниене и ферментация в дебелото черво, причина за над 80% от заболяванията, включително и ракови.


„Важно напомняне е, че плодовете не са десерт, а се приемат в отделно хранене или поне 30 минути преди друго блюдо. Единствено ябълката е подходяща за консумация след вечеря с животински храни, но изядена 1-2 часа след основното блюдо“, допълва лекарката. При хора, които искат още по-голям ефект, д-р Емилова препоръчва да останат 3 дни на плодове и билков чай или на сокове фреш по време на пълнолуние и на новолуние. „Резултатът в повечето случаи е 3 стопени килограма при нова луна и 2 – при пълна луна. Ако пациентът е с нормално тегло, препоръката ми е по 2 дни при тези фази на луната, а при хората с поднормено тегло – по 1 ден. И за трите групи захранването е в рамките на 1 ден. За всички, които стриктно спазват изпитаните съвети, резултатите са изумителни.

Лично аз съм се убедила, че когато прилагаме програмата не в произволни дни, а съобразени с лунните фази, ефектът е много добър“, заключава диетоложката на звездите.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *