Д-р Камбитов: Програмата ни за развитие на Благоевград е реална, вече изпълняваме приоритетите

„Благодаря на всички, които подкрепиха кандидатурата ми за кмет и листата за общински съветници на ПП ГЕРБ. Ще помоля за подкрепата им за следващия тур, за да можем да завършим това, което сме започнали. То не е никак малко”, каза по време на пресконференция д-р Атанас Камбитов.

Той подчерта, че се правят анализи на постигнатите резултати и призова хората да излязат да гласуват, за да се минимализира контролираният вот по време на изборите в неделя. „Ние нашите анализи сме ги направили, вижда се къде какво е правено, но не кметът и не общинските съветници са тези, които трябва да коментират има или няма купен вот“, коментира д-р Камбитов. Той добави, че води разговори с всички политически формации, деклариращи подкрепа.

По време на срещата бе акцентирано и върху основните приоритети. „Това, което предлагаме, е изграждане на Индустриалната зона, завършване на Регионалното депо, на проектите по градска среда, подлеза в квартал „Грамада”, целия интегриран градски транспорт. Ще говоря в цифри. За депото очакваме от държавата 6,8 милиона лева, за подлеза около 3 милиона лева, стойността на изградената ВиК мрежа в IV  микрорайон  е 1 050 000 лева“, каза д-р Камбитов.

Той допълни, че се очаква финансиране от държавата в размер на  3,5 милиона лева и за 13 улици, на които ще бъде сменена подземната и надземна инфраструктура. „Дотук станаха 12 милиона, Индустриалната зона прогнозно ще е към 14-15 милиона лева на база декарите. Това са средства, които ние очакваме от държавата и от правителството да се финансират. В едната си част са разплатени от общината, защото тук става въпрос за мостово финансиране. Може би има опасност за реализирането на тези проекти. Не искам да звучи „или Камбитов, или никой”, но да не забравяме, че тези проекти са свързани със срокове. Това са много сериозни проекти, които решават основните проблеми на Благоевград“, каза още той.

На въпроси на журналисти, свързани с обвинения от опоненти, д-р Камбитов коментира: „С модела „Камбитов” променихме облика на града, на кварталите със санираните блокове, да върнем онези олющени панелки ли… Направихме депото с този модел, улици, басейни, спортни и детски площадки, Четвърти микрорайон, това ли да променим, да не го правим ли?“, попита риторично Ат. Камбитов.

„Очаквам подкрепата на хората и благодаря за доверието“, завърши той.   

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *