Д-р Куньова от МБАЛ – Благоевград релаксира с вълнуваща 5-дневна екскурзия до Истанбул

Лекарката от детско отделение на благоевградската болница д-р Жанета Куньова се завърна от вълнуваща 5-дневна екскурзия до Турция заедно със съпруга си Валентин Хаджиев, митнически инспектор /на снимките/.
“Посетих най-големия град в Турция – Истанбул, за втори път, този космополитен град, който е сред най-бързо развиващите се в света, ме плени още през септември, тогава със съпруга ми бяхме с група на екскурзия, пътувахме с автобус и посещението ни беше много кратко. Затова решихме със съпруга ми, че ще се върнем отново, и сега осъществихме пътуването.
Истанбул е впечатляващ със своите сгради, с хилядолетната история, богата култура и чистотата. При второто ни посещение предварително с приятелите ни бяхме набелязали кои забележителности ще посетим, безспорно една от тях бе паркът Миниатюрк. Това е открит музей на архитектура, бит и култура, в парка е най-големият такъв музей в света – в него има величествени джамии, църкви, синагоги, мостове, дворци и кули, изработени в мащаб 1:25, а моделите са изключително точни копия на оригиналите. Впечатли ме и изключителното копие на първия мост между Европа и Азия над Босфора, миниатюрна железопътна мрежа, магистрала с движещи се превозни средства, летище с движещи се самолети, стотици човешки фигури и кораби. Разбира се, не пропуснахме и плаваща разходка през Босфора.
Видяното в Истанбул ме очарова, запечатахме всички вълнуващи мигове с камерите на телефоните си”, разказа с въодушевление д-р Куньова.
СЛАВА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *