HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Д-р Людмила Емилова: Всеки пост е полезен, но само ако не сме под стрес

Няма ограничения, всички хора могат да направят житения пост на Петър Дънов. Той се прави 10 дни и изисква точно спазване на няколко непреработени храни в строги пропорции. С него лекуваме духа си, не само тялото, трябва да сме радостни, иначе няма да ни помогне. Това каза в студиото на БНТ д-р Людмила Емилова, цитирана от “Пик”.

 „Постът включва по 100 грама жито, което се залива с гореща вода, престоява една нощ, след това на сутринта се изпива водата. Първо се яде ябълката, след половин част се консумират 8 ореха, заедно с житото, пие се вода с разтворен мед в нея. Това се повтаря на обяд в продължение на 10 дни”, разкри диетоложката.

Според нея ,при всеки пост човек трябва да е освободен от напрежение и стрес, защото клетките не се изчистват напълно ако не са се освободили. „Великденският пост е дълъг-50 дни. Трябва да се знае, че млечните продукти създават повече условия организмът на мъжете да заболее от рак на простатата, затова намалете сиренето”, съветва Емилова.

Тя е категорична, че прекаляването с животински храни води до много проблеми със здравето. „Редувайте месо със сирене, с яйца, внимавайте продуктите да са чисти, а не тъпкани с хормони и консерванти”, казва диетоложката.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *