Д-р Мария Апостолова стана хаджийка след поклонническо посещение в Йерусалим

Д-р Мария Апостолова, съпругата на кмета на Симитли Апостол Апостолов, стана хаджийка. Тя получи титлата след обиколка на Светите земи в Йерусалим и кръщение в река Йордан. Заедно с нейна приятелка лекарката мина по стъпките на Христос, наречен Пътят на страданието, и се преклони пред Божия гроб в църквата „Възкресение Христово“. В поклонническия маршрут беше включено и мястото, където се е състояла Тайната вечеря на Исус с 12-те апостоли, и Гетсиманската градина, в която след това отишъл да се моли и бил предаден от Юда.

„Усещането да си на Божи гроб е неописуемо, почувствах се като новородена, пречистена. Аз съм християнка, но след посещението си в Израел , където бях сред стотици вярващи хора от различни народи, съм променена и гледам на света някак по друг начин”, разказа впечатленията си Мария Апостолова.

Ако й се удаде възможност, тя възнамерява да отиде повторно в Йерусалим, но не за три дни, както при първото си посещение, а за повече, за да може да се отдаде пълноценно на сакралното преживяване.

Иначе общопрактикуващата лекарка с огромен брой пациенти в Симитли вчера беше редом до съпруга си Апостол Апостолов на водосвета в кметския кабинет, с който започна петия си управленски мандат.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *