HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Д-р М. Радойкова победи д-р Ив. Канелов, четвърти мандат ще ръководи болницата в Гоце Делчев

Настоящият директор на МБАЛ „Иван Скендеров“ – Гоце Делчев д-р Мария Радойкова ще продължи да управлява лечебното заведение и в следващите три години. Това решение взе специалната комисия по конкурса за управител на болницата, чиито доклад бе гласуван на сесия на Общинския съвет вчера.

Радойкова е класирана на първо място с обща оценка от двата кръга „Много добър” (5,45). На второ място с оценка „Много добър” (5.10) е бившият прокурист на неврокопската болница д-р Иван Канелов.

Двамата подадоха документи за надпреварата в последния възможен ден. Конкурсът премина в два кръга – кандидатстване по документи и събеседване с членовете на комисията. Тя беше в състав директорът на РЗИ – Благоевград д-р Лена Павлова, председателят на общинската комисия по здравеопазване д-р Неджми Уруч, общинският съветник Костадинка Богданова и главният секретар на община Гоце Делчев Мариана Устаилиева.

Това ще е четвърти пореден тригодишен мандат на д-р Мария Радойкова като шеф на болницата. Тя е начело на МБАЛ „Иван Скендеров“ от 2006 година. Завършила е медицинско образование през 1991 година в Медицинската академия в София. През периода 2005-2006 управлява Медицински център 1 – Гоце Делчев.

Пред нея ще се изправи предизвикателството да подобри финансовото състояние на лечебното заведение, което към момента работи с огромни загуби.

ЕРОЛ ЕМИЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *