Д-р П. Чаракчиев и д-р Р. Цацов в оспорвана конкуренция за шеф на гастроентерология

Настоящият началник на гастроентерологично отделение д-р Румен Цацов и старши ординаторът д-р Петър Чаракчиев са кандидати за ръководния пост. Конкурсът за длъжността ще се проведе в петък в администрацията на МБАЛ – Благоевград и се превърна в най-коментираната тема в бялата гилдия заради очакваната оспорвана конкуренция между двамата кандидати.

Двамата специалисти по гастроентерология са подали документи за участие в конкурса, потвърди директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев. Болничният управител поясни, че д-р П. Чаракчиев и д-р Р. Цацов, който започна работа в болницата в Благоевград февруари тази година, отговарят на изискванията. Те са допуснати да се явят пред изпитната комисия, която по първоначална информация ще бъде петчленна. Председател на комисията ще бъде представител на Министерство на здравеопазването, който е специалист по гастроентерология, в състава ще има представител на Регионалната здравна инспекция в Пиринско, член на борда на директорите на МБАЛ – Благоевград и юрист.

Припомняме, че до конкурса се стигна, след като дългогодишните началници на две възлови отделения в благоевградската болница – гастроентерология и ортопедия – д-р Марияна Чаракчиева и д-р Александър Сивиков, бяха сменени в началото на февруари. Мотивите на ръководния екип бяха, че са в пенсионна възраст, а има желаещи лекари за поста, които са в активна работоспособна възраст. Тогава и двамата останаха да работят в отделенията като редови лекари.

Новият началник на гастроентерология д-р Румен Цацов пристига от болницата в Разград, преди това е работил и в русенската болница.

Другият кандидат д-р Петър Чаракчиев е известен специалист, той е брат на дългогодишния началник д-р Марияна Чаракчиева. Двамата преди 10 години за кратко напуснаха МБАЛ – Благоевград, но отново се завърнаха през 2008 година.

За шеф на ортопедия през февруари бе назначен до провеждане на конкурс д-р Стоян Папочиев. За това отделение към момента няма насрочена дата за избор на титуляр на шефския пост. Ортопедът д-р Стоян Папочиев започна работа в МБАЛ – Благоевград през февруари 2014 г., той пристигна от болница „Свети Врач“ в Сандански.

СЛАВА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *