HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Д-р П. Чаракчиев и д-р Р. Цацов се явиха на конкурса за шеф на гастроентерология, 5-членна комисия ги оценява на 2 етапа, резултатите ясни до дни

Кандидатите за началник на гастроентерология д-р Румен Цацов и д-р Петър Чаракчиев се явиха вчера пред 5-членната изпитна комисия с председател д-р Цветолюба Генкова, началник отдел “Медицински дейности” в Министерство на здравеопазването. В състава на изпитната комисия са и зам. председателят на борда на директорите д-р Виктория Каракостова, началникът на хирургия д-р Димитър Димитров, д-р Дукова от РЗИ – Благоевград и юристът Биляна Митева.
Конкурсът започна сутринта и бе проведен на два етапа – оценка на писмена разработка на план за работа и развитието на отделението за 3 години и устно събеседване с кандидатите, съобщиха вчера от МБАЛ – Благоевград.
Критериите за оценка на кандидатите са съответствие на разработения проект с обективното състояние на лечебното заведение, степента на практическо прилагане на придобитите теоретични познания и познаване на нормативната уредба и други професионални и административни умения. Класират се кандидатите, които получат оценка не по-ниска от “Мн. добър” /4,50/. Резултатите от изпита комисията ще обяви през следващата седмица. И двамата кандидати имат утвърден професионален опит. Д-р П. Чаракчиев е работил през цялата си практика в Благоевград, а д-р Румен Цацов, който също е с корени от Благоевград, пристигна през февруари от Разград, работил е и в Русе.
СЛАВА ИВАНОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *