Д. Савеклиева връчи на Изпълкома списъка с кандидат-кметовете на ГЕРБ в Пиринско, чака се решение до дни

Изпълнителната комисия на ГЕРБ вчера прие предложенията за кандидат-кметове и съветнически листи от структурите си в Благоевградска област. Делегацията партийни активисти, водени от областния лидер Даниела Савеклиева, е била приета по обяд. Според източници на „Струма“ е имало близо 30-минутно изслушване, след което групата е била освободена. Изборът на Изпълнителната комисия обаче ще бъде огласен с решение, което се очаква до няколко дни.

Припомняме, че като кандидати за кмет герберите в Благоевград спазиха указанието да има поне 2 номинации и изпратиха в София 3 имена – на настоящия кмет Атанас Камбитов, на шефа на НОИ Илиян Георгиев и ексдепутата Йордан Андонов. От Петрич излезе само едно име – на сегашния кмет Димитър Бръчков, който е начело на общината от 2011 г.., когато сложи край на 16-годишното управление на Вельо Илиев. В Сандански номиниран е настоящият градоначалник Килрил Котев, който през 2015 г. влезе за пръв път в кметския кабинет на крехката възраст от 34 г. и с огледален резултат от 63 на 36% детронира Андон Тотев след 3 мандата начело на общината.

В Банско предложението е за ексдепутата Георги Икономов, избран за кмет през 2011 г. Разложката структура на ГЕРБ също има само един кандидат – Красимир Герчев, който пое управлението на общината на частичните местни избори през 2009 г.

За Струмяни Изпълнителната комисия ще избира между общинския съветник Славчо Благоев, земеделския производител Мартин Кирянски и счетоводителката Величка Чиликова. В Гоце Делчев най-вероятният кандидат-кмет ще е Борислав Пръков, който е местният оргсекретар на партията, а в Кресна – съветникът Милчо Караджов. В Хаджидимово местните залагат на шефа на ВиК Лазар Папазов.

В останалите общини ГЕРБ няма да имат самостоятелни кандидат-кметове и ще подкрепят някои от местните мераклии за градоначалници.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *