HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Дeвет талантливи художнички провокират публиката в Благоевград с обща осмомартенска изложба

С провокираща презентация и аплодисменти девет талантливи художнички откриха  изложба в благоевградската общинска галерия. Солидна публика ценители, колеги и приятели се събраха в изложбените зали да разгледат творбите и да поздравят авторките.

„Повечето са професионални художнички или на път да станат такива, и всички се отличават по един осезаем и неповторим начин“, подчерта директорът на галерията Иван Милушев. Водещата на събитието Силвия Домозетска представи всяка от авторките по любопитен и вълнуващ начин чрез заглавията на картините им и успя да изненада и самите художнички. „Макар и млади, всички имат сериозна творческа биография и са ярки имена на творци в града ни. Те вървят смело по пътя на себепознанието“, отбеляза водещата, а от публиката художникът Пламен Бонев натърти: „С мъжки стъпки!“.

Идеята за общата изложба е на куратора Анна Топалова, а партньори в осъществяването са Ани Покровнишка, Аксиния Милева, Ваня Рибарска, Венета Василева, Галина Левашка, Димка Ставрева, Любима Бърдарова и Царимира Георгиева. С работата си талантливите дами заслужиха аплодисментите на присъстващите, а изложбата ще остане в галерията до средата на март.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *