Еверест ще има най-високия ресторант в света

Когато човек мисли за могъществото на връх Еверест, най-вероятно храната е сред последните неща, които му хрумват.

Издигайки се на 8848 метра над морското равнище, връх Еверест е най-високата точка на Земята, което прави изкачването му едно от най-трудните неща, които можете да си представите, пише Profit.bg.

 А какво би станало, ако получите неочакван стимул? Нещо като седемстепенна вечеря, която да ви чака след това пътуване? Скоро това ще бъде реалност.

Група от главни готвачи са си поставили амбициозен план да поставят нов световен рекорд за най-високия ресторант. Ако успеят да сервират вечеря на над 8800 метра над морското равнище в базовия лагер на Еверест, те ще изпълнят своята цел.

Наречени Triyagyoni, четирима шеф готвачи възнамеряват да поканят десет гости на пътуване в края на месеца. Планът е да започнат пътуването си в Лукла, Непал (на около 3 000 метра надморска височина).

Това е популярно място за всеки, който планира да се отправи към крайната дестинация – базовия лагер “Еверест”.

“Най-голямото предизвикателство, разбира се, ще бъде надморската височина, която ще се отрази на всичко”, каза Саняй Такур, индийски готвач, който е един от четиримата зад идеята. “Обонянието (възприятието) ще бъде намалено, затова менюто ще бъде от необичайни ястия, където подправките ще доминират.”

Такур и неговият екип от готвачи планират да не оставят нищо след себе си, след като вечерята им приключи. Декорът ще бъде минимален, с различни дървени мебели. “Ресторантът ще бъде създаден в палатка поради високия риск от вятър през този сезон”, каза Такур.

Общо пътуването и храната ще струват около 5 600 долара (такса, която включва полети, настаняване и храна).

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *