Евродепутат става фермер, ще гледа овце

Петър Курумбашев рязко сменя амплоато и се преориентира към един напълно експериментален сектор за него – животновъдството.

Инвестиционно намерение на идеолога на „Ку-ку“ е да изгради обект „Овцевъден комплекс“ за 1680 бр. овце-майки за производство на мляко върху поземлен имот с площ 16 262 кв.м. Общо за година от всяка овца-майка ще се доят около 400 литра. След изтичане на годините на лактоза овцете ще се бракуват.

Новият елемент в инвестиционния план за обекта е изграждането на собствен водоизточник, като проектираната му дълбочина е 25 метра.  Строителството включва изграждане на ново хале със застроена площ общо около 4500 кв.м. за отглеждане на овцете. За животните е предвидена и доилна зала с площ 300 кв.м. Освен овчарниците ще се изгради торова лагуна и складова площ около 1000 кв.м. застроена площ, основно за съхраняване на фуражите.

В комплекса се предвижда годишно производство на около 670 тона овче мляко. Млякото ще се извозва ежедневно за преработка в млекопреработвателни предприятия, с които дружеството ще сключи договор.

Имотът се намира в дясно на шосето  Пловдив-Съединение на около 400 метра в северна посока и на около 900м. на северо-запад от с.Войсил. Граничи с полски пътища и земеделски земи. За животновъдната дейност на обекта се предвижда да бъдат наети 10 работници, пише трафик нюз.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *