Европарите от “Струма” отиват за магистрала от София до Калотина

Парите за частта от Креснеското дефиле, които са 268 млн. евро и от които България се отказва, ще бъдат използвани за довършване на магистрала “Европа” от София до Калотина. Това съобщи “24 часа”.

По протежението на магистрала “Европа” ще се изгражда и паралелно жп трасе. Частта през Кресненското дефиле от магистрала “Струма” може да се довърши с пари от националния бюджет.

Обмисля се и вариант да се търси еврофинансиране през следващия програмен период.

По-рано днес от АПИ съобщиха, че България оттегля апликационната форма за изграждането на автомагистрала „Струма“ през Кресненското дефиле, но продължава да разглежда проекта като приоритетен и не се отказва от него.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

3 Коментара

  1. Борис Генов

    Оти бе телета прости …??? Що измислихте па с празните си кратуни ..??? Само простотия след простотия от тия тъпангьози дето само на краденето ги бива …и на празните моабети

    Отговор
  2. Курдоф

    Най смъртната отсечка в България си остава недостроена ….за да гинат хора като мухи там ….Егати простите кретени !!! Това не са управници ….това са крадливи некадърници – влезнали в политиката с по 2 чифта гащи и невиждащи по далече от носа си …., но алчни та алчни ….

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *