Европейската вицешампионка по борба Ев. Николова спортист на годината в Петрич, П. Касабов треньор №1 за трети пореден път

Националната състезателка по борба Евелина Николова бе избрана за спортист номер 1 на Петрич за 2019 г. Примата на южния град в най-успешния български спорт единствена сред номинираните има приз от европейско първенство, след като стана вицешампионка в Букурещ. Тя получи 49,2 точки и заедно със статуетката заслужи и бонус от 1000 лв. На второ място с 31 т. остана велоасът Алекс Иванов /Велораптор/, чиято награда бе гарнирана със 700 лв. Почетната тройка с 22,8 т. допълни футболистът Андон Гущеров, голмайсторът на ЦСКА 1948 и Втора лига прибра и 500 лв. финансова премия. В сегмента “Юноши и девойки” триумфира шампионът по планинско колоездене от клуб “Виво” Димитър Мазнейков с 28 т., който няма равен на себе си у нас в няколко възрастови групи. Пръв подгласник на Дидо стана миналогодишният победител в категорията, състезателят по билярд от “Bo&Bo” Даниел Тодоров с 24 т., трета с 22,8 т. е каратистката на “Киокушин 1994” Мария Бахтарлиева. Освен статуетки триото получи финансово поощрение в размер съответно на 700, 500 и 300 лв. При момчетата и момичетата приза убедително заслужи хандбалният национал от “Беласица” Кристиян Николов /50,4 т./, следван от лекоатлетката на “Звездите” Владимира Андреева /27,6 т./ и каратистът на “Го До” Георги Атанасов /24 т./. Призьорите получиха съответно 500, 300 и 200 лв.
За трета поредна година признанието за номер 1 сред треньорите в родния си град взе наставникът на женския национален отбор по борба Петър Касабов, който събра 28,8 т. в анкетата. Те му донесоха поредната статуетка и премия от 1000 лв. За “Отбор на годината” бе провъзгласена детската формация на “Беласица” /р. 2004/05 г./, която стана областен първенец по футбол през изминалия сезон, за което подопечните на треньора Емил Шаламанов събраха 50,4 т. и бяха бонифицирани с 1000 лв. По предложение на 8-членната комисия финансов стимул от по 300 лв. получиха Тони Георгиева – за принос в развитието на шахмата в общината, Олег Милушев – за принос в развитието на планинското колоездене, отборът на “Комиците” – за спортен дух и постоянство, СК “Лъвовоте” – за проспериращ млад клуб, ОХК “Беласица” – за възраждането на женския хандбал в общината, СК “Динамик” – за принос в развитието на тениса на маса в общината, и Илия Ангелов – специална награда за най-младото лъвче в бокса.
СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *