Европейският парламент гласува пакет „Мобилност 1“, българи палят камион в знак на протест

Европейският парламент гласува пакет „Мобилност 1“, след като транспортната комисия одобри 1126 от 1224 предложения на вчерашното си заседание. Сред тях и са и текстовете на българските евродепутати, които защитават интересите на българския транспортен бранш.


Едно от най-проблемите за родните компании предложения е това на германския представител Исмаил Ертуг водачите и камионите да се завръщат в страната на произход на всеки четири седмици. Ако бъде прието, голяма част от българските фирми ще фалират, изтъкват от бранша.

В знак на протест представители на Съюза на международните превозвачи ще изгорят камион. Акцията ще се проведе от 12 часа в транспортна база в Южната промишлена зона на Пловдив.

Според превозвачите, които организираха два протеста –  в Брюксел и в Страсбург, законовият пакет е лобистки и цели да ги изгони от европейския пазар. Според Исмаил Ертуг, пакет „Мобилност“ има за цел да въведе ред в транспортния сектор, където в момента ситуацията е, по думите му, „Дивият запад“.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *