Топ теми

Европейският съвет ще заседава този месец, за да обсъди действията срещу пандемията

До края на януари държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС ще заседават отново онлайн, за да обсъдят общите действия срещу пандемията. Това съобщи председателят на Европейския съвет Шарл Мишел на пресконференция в Лисабон по повод началото на португалското председателство на Съвета на ЕС.

Надяваме се в следващите часове да има одобрение за втора ваксина в ЕС, добави той. По-рано днес Европейската агенция по лекарствата съобщи, че утре ще обсъди даването на одобрение за ваксината на “Модерна”. В съобщението се отбелязваше, че все още от производителя се очакват данни, необходими за окончателната оценка.

Португалия поема председателството на Съвета на ЕС за четвърти път, отбеляза премиерът Антониу Коща. Той посочи, че до края на юни председателството ще се стреми към укрепване на отношенията със САЩ, Латинска Америка и Африка. По неговите думи се очаква до средата на годината да се състои среща ЕС-Индия, както и да продължи работата по договарянето на търговски споразумения с Австралия и Нова Зеландия.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *