Евтино! Сърбия и Северна Македония остават най-предпочитаните дестинации за празниците

Сърбия и Северна Македония остават най-предпочитаните дестинации за празниците сред кюстендилци. Въпреки че голяма част от жителите на областния град приемат коледните празници като семейни и ще останат по традиция вкъщи, тези от тях, които ще пътуват, избират най-близката и евтина дестинация при съседите. „За съжаление, кюстендилци за пореден път не предпочитат България, а искат да купонясват в Северна Македония и Сърбия, Гърция, тъй като там им е по-евтино”, добавят туроператори. Цените се запазват същите като през миналата година – между 100 и 200 лева.

Кюстендилци остават на принципа за организация в последния момент и купуване на куверти в кръчмите при съседите. „По-добре е от по-рано, тъй като има и процентни намаления. Предложенията са за поне две нощувки”, коментират от агенциите.

Според кюстендилци обслужването в Северна Македония и Сърбия е много по-добро, менюто е по-богато, а не е за пренебрегване и по-ниската цена.

Най-често в края на декември групи от Кюстендил и района пътуват за ведомствения си банкет по заведения и туристически дестинации в Крива Паланка, Куманово, Струмица, Етно село. Пътуват обикновено в късния следобед и се връщат след полунощ, без нощувки.

Предложенията на заведенията и хотелите в съседната държава са по-изгодни от тези в Кюстендил, близкото разстояние също е плюс, обясниха туроператори. Цените за празнична вечер с транспорт варират между 150 и 250 лева. Обикновено се харесва обстановката и атмосферата по македонските кръчми.

Актуални са и еднодневните екскурзии и предколедните пазарувания в Македония, чиято цена е 35-40 лева. Програмата на еднодневните пътувания в Македония включва вечеря, дори и томбола с изненади.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *