Единадесетокласник от Хаджидимово стопли душата на възрастна болна жена, дари й паричната си награда от кмета

Георги Спахиев, единадесетокласник в СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, стопли сърцето на възрастна жена и искрено я трогна. Ученикът избра да дари получената парична награда от кмета на община Хаджидимово на възрастна самотна жена, която получи за първото си място за презентация на патронния празник на училището. Още тогава той се зарекъл, че тези пари ще ги дари на някой възрастен в нужда човек, за да му достави щастие по празниците. Така младежът с голямо сърце закупи продукти от първа необходимост и ги предостави на възрастната болна жена.

Постъпката му искрено развълнува баба Данче, която, като повечето възрастни хора, трудно връзва двата края с малката си пенсия.

„Коледа е най-светлият християнски празник, защото заедно със Спасителя се ражда и Надеждата във всяко сърце, надежда за доброта и любов между хората. Магията на този празник можем да усетим само ако станем съпричастни към съдбата на сирачетата, на болните и на хората в нужда. Аз го направих! Направете го и вие! Нека бъдем по-добри! На Коледа стават чудеса!“ – това е посланието на Георги.

Самият той е сред най-изявените ученици на училището. През последните години под  ръководството на старши учителя по български език и литература Заприна Глушкова той неизменно завоюва призови места в национални форуми и конкурси, а както се оказва, е не само отличен и талантлив гимназист, но и човек с голямо сърце.

„Дай Боже да има  повече млади хора като Георги“, сподели по повод благородния жест на ученика си учителката му З. Глушкова.   СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *