Единадесетокласници от ПГТЛП – Благоевград повишаваха грамотността си със състезание за най-бързо четене на „Под игото“ /оригинал/

Ученици от Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост в Благоевград надграждаха знанията си по български език и литература по интересен и вълнуващ начин. Като част от изпълнението на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността, гимназистите  мериха сили в две състезания.

Учениците от 10 и 12 клас, на които в края на тази учебна година им предстои съответно национално външно оценяване и държавен зрелостен изпит по БЕЛ, показаха как са усвоили езиковите норми на българския книжовен език в състезание под надслов „Пиши грамотно!“.

Единадесетокласниците от училището пък се включиха в надпревара за най-бързо и ефективно четене на „Под игото“ в оригиналния Вазов текст. Всички участници получиха поздравления за отличното си представяне, като учителите и ръководството на ПГТЛП им пожелаха да пишат грамотно и да носят в сърцето си любовта към българския език и литература.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *