Единственият директор, напуснал доброволно системата на горите, С. Ефремов оглави „ДГС Сандански” след 6 месеца като безработен

Симеон Ефремов е новият директор на „Държавно горско стопанство Сандански”. Досегашният шеф Ваня Топалова от вчера е редови лесничей в същото стопанство. Ефремов е назначен със заповед на директора на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов. Влизането му в директорския кабинет всъщност слага край на 6-месечната му безработица, защото през юни той се вписа в многобройните рокади на горски шефове в Югозапада като първия /и засега единствен/ директор, напуснал системата по собствено желание.

Припомняме, че той се отказа от директорското кресло в „ДГС Петрич”, в чиято структура месец по-рано бе влязло и лесничейството в Първомай, и то само след една седмица управление на обединеното стопанство. Въпреки че в молбата му за освобождаване пишеше „лични причини“, обществена тайна бе, че Ефремов го направи под натиска на дърводобивните фирми от района, които организираха шумни протести срещу него.

Обвиненията на дърводобивниците бяха, че Симеон Ефремов работи с определена фирма, близка до властта, а останалите са ощетени. Това бе и съдържанието на протестните им подписки, които депозираха в ЮЗДП – Благоевград и в Изпълнителната агенция по горите. В тях те подробно обясняваха, че самият Ефремов организира продажба на дървесина и така на практика той се явява техен конкурент, което пречи на работата им. Припомняха още, че няколко пъти преди това Ефремов е бил уволняван, както и проверяван от Икономическа полиция.

Ще се активират ли протестите срещу Ефремов предвид общата граница на санданското и петричкото ДГС и факта, че петрички дърводобивни фирми печелят търгове и в Сандански, предстои да стане ясно скоро, когато започнат търговете за добив на дървесина за следващата година.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *