HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Единственият неврокопски хандбалист в Германия в очакване на покана за разформирования национален отбор

Неврокопският хандбалист Тодор Русков се завърна за кратка лятна почивка в родния си Гоце Делчев. Тук той се срещна със своите родители, близките си, а така също и с многобройни приятели. Един от тях бе вратарят на първия отбор на ХК „Пирин“ Димитър Ортомаров, с когото се засякоха в новопостроената „Неврокоп Арена“. Двамата си побъбриха за възраждането на местния тим и за представянето му през сезона, в който бе във финалната битка и за купата на България, и за шампионската титла.

Т. Русков си остава единственият неврокопчанин, стигнал до едно от най-силните хандбални първенства в света – германското, и е един от малцината българи, които изобщо са се докосвали до атмосферата на тамошния шампионат. Той вече започва седмата си година в Германия, след като през 2010 г. подписа с „Емпор“ (Рощок), където премина след три сезона в Гърция с екипа на „Арис“ (Солун) и стана вицешампион с „Филипос“ (Верия). След това се премести в Северна Вестфалия, където се състезава за SG „Скамшуле-Халвер“, който в момента е член на Трета западна дивизия.

Русков очаква да облече отново фланелката на националния ни отбор, ако се осъществи намерението да бъде възстановен след разформироването му.

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *