Топ теми

Единственият независим кандидат-депутат от Пиринско Пл. Масарлиев ударен от Сметната палата с акт до 10 000 лв., не си отчел кампанията

Глоба от 2000 до 10 000 лв. ще трябва да плати на държавата единственият независим кандидат за депутат от Благоевград на изборите през април Пламен Владимиров Масарлиев, става ясно от отчетите на партиите, коалициите и инициативните комитети за парламентарните им харчове, публикувани на страницата на Сметната палата.

Оказва се, че от всичките участници в изборите – 22 партии, 8 коалиции и 2 инициативни комитета, Масарлиев е единственият, който не е уведомил Сметната палата колко му е струвала предизборната кампания, имал ли е дарители, или е харчил лични средства, има ли още неизплатени суми на външни лица.

Глобата се плаща дори независим кандидат за депутат да не е направил и 1 стотинка разходи за кампанията. Тя е фиксирана в Изборния кодекс, а парите влизат в държавния бюджет.

Пламен Масарлиев е юрист по образование, родом е от сатовчанското село Слащен, живее и развива бизнес в Гоце Делчев, но в полезрението на хората от региона влезе тази пролет като единствения мераклия да стигне до депутатска банка в 45-ия парламент без партийна подкрепа. Кампанията му беше семпла – главно в профила му в интернет, където през целия март кандидат-депутатът убеждава избирателите, че той мисли единствено за тях и за България, и им публикуваше стихотворения от собствената си стихосбирка, посветени на красотите на българската природа. Лайковете под агитките бяха малко, но от сърце, каквито всъщност бяха и резултатите на Масарлиев от гласуването на изборите на 4 април – общо 169 гласа от целия регион, които му донесоха 0,11% електорална подкрепа.

След изборния резултат спретнатият му от Сметната палата акт е вторият удар върху Пламен Масарлиев, но междувременно явно си е дал реална преценка, че няма никакви шансове да стане независим депутат, защото се отказа от участие в предстоящите избори.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *