Една голяма лъжа! Мъжете и сексуалните им завоевания

Мъжете са по-склонни от жените да послъгват за броя на партньорките, които са успели да “вкарат в леглото си”, пише в. “Дейли стар”, позовавайки се на резултатите от британско проучване.
Авторите му от университета на Глазгоу, Шотландия, с изненада са установили, че представителите на силния пол съобщават средно за 14 сексуални завоевания, а дамите – само за седем. Това според специалистите означава, че представителите на единия пол послъгват.
След като подложили на “строг разпит” мъжете, участвали в проучването, изследователите установили, че те масово са склонни да преувеличават отбелязаните “креватни резултати”. Един процент от участниците от мъжки пол дори настоявали, че са спали с повече от 100 жени. Специалистите открили, че мъжете масово гадаят колко пъти са палували под чаршафите.
Дамите от друга страна се оказали по-прецизни във воденето на “сексуални сметки”.
“Точното съобщаване на броя на сексуалните партньори е важно по редица причини, сред които оценката на индивидуалния риск от предавани по полов път инфекции”, отбелязва ръководителката на екипа д-р Кристин Мичъл.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *