Ежедневни и тридневни винетки след въвеждането на тол системата

С въвеждането на тол системата се предвижда и създаване на нови видове винетки – ежедневни и тридневни например. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков пред бтв.

Той заяви, че амбицията на ведомството е в края 2018 г. тол системата да бъде внедрена и да заработи, а още първата година от постъпленията АПИ да има ресурс от почти 1 млрд. лв.

Екологията не изключва строителството, както и строителството и инвестициите също не изключват екологията. Лошо е да плашим обществото със спекулативни и манипулативни тези, които звучат апокалиптично, каза Нанков по повод изграждането на магистрала „Струма” в частта й през Кресненското дефиле.

По думите му в обществените обсъждания няма нито един сериозен аргумент за това кой да е приоритетен вариант за магистралата. Трябва да гарантираме не само оцеляването на  биологичните видове, но и на минаващите по магистралата, посочи Нанков.

По повод обществените поръчки в бранша той заяви, че големите обществени поръчки основно се печелят от големи фирми и в последните 10 години има диверсификация на строителните фирми, които изпълняват големи обекти и проекти

Нанков съобщи, че има четирима освободени служители за корупционни практики във ведомството, а неговото име е било използвано за упражняване на влияние.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Мнение на данъкоплатец

    Изобщо няма нужда от винетки, след като така и така ще се въвежда тол система, ще се строят бариери и ще се праща на работници там, които да събират тол таксите от камионите. Същите могат да събират и такси от преминаващите леки коли, както е в Македония и Сърбия няпример. За чий хей ни е смесена система?!?

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *