Екоминистърът разпореди проверка на сметището в Невестино

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров разпореди на РИОСВ – София да извърши дейности по установяване до каква степен нерегламентирано депонираните отпадъци в община Невестино са опасни за живота или здравето на хората, и причинили ли са немаловажни вреди за околната среда. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите.

По разпореждане на Районната прокуратура в Кюстендил и съгласно дадените на РИОСВ – София от министър Димитров указания eкоинспекцията съвместно с Районна прокуратура и Районно полицейско управление – Кюстендил извърши проверка на нерегламентирано замърсяване с отпадъци в община Невестино.

При инспекцията е установено, че в землището на село Четирци е замърсен терен с битови, строителни и растителни отпадъци с площ над 1600 кв.м. Имотът се намира над закритото общинското депо за неопасни отпадъци и е частна общинска собственост с трайно ползване – пасище. Открито е и второ нерегламентирано сметище с битови и строителни отпадъци срещу оградата на закритото общинско депо.

На кмета на община Невестино е дадено предписание за почистване на отпадъците и е съставен акт за установяване на административно нарушение по Закона за управление на отпадъците. Проверките по случая продължават и след приключването им ще бъде определено наказателното постановление с размера на санкцията.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *