Ексдепутатът Георги Попов от Симитли оглави „Български глас“ след отстраняване на лидера Тихомир Василев, партията пропуска парламентарните избори

Новата партия „Български глас“, която бе учредена в Благоевград преди два месеца, няма да участва на предстоящите парламентарни избори. Причината е, че не са успели да внесат навреме документите за регистрация в ЦИК.

„Два часа не ни стигнаха да внесем всички 2700 подписа, които бяха събрали. Поискахме удължаване на срока, но от ЦИК ни отказаха“, обясни за „Струма“ зам. председателят на партията Георги Попов.

Всъщност в момента той изпълнява функциите на председател, тъй като партийният лидер Тихомир Василев е бил отстранен. Това е станало на извънреден национален съвет с решение на областните координатори заради еднолични действия от негова страна.

„Започнахме да получаваме информация, че ходи на срещи, без да сме уведомени, накрая ми каза, че трябва да подам оставка като зам. председател. Ние сме партия с хоризонтална структура, без вождове. Председателят е пръв сред равни, в случая сред 31 областни кооординатори, колкото са избирателните райони”, обясни Георги Попов.

Вътрешните проблеми възникват само два месеца след раждането на новата партия, чието учредително събрание се проведе през декември в зала „22 септември“ в Благоевград. За председател бе избран политологът и един от най-активните протестъри през 2020 г. Тихомир Василев, а негов заместник стана  юристът Георги Попов, който беше избран за депутат от Благоевград от „Има такъв народ“ в 45-ото и 46-ото народно събрание.

„Не е драма, че няма да участваме на тези парламентарни избори. Ще използваме следващите 7 месеца до местните избори, за да изградим общинските структури в страната и да сформираме силни листи”, каза Георги Попов, който е от Симитли, но от много години живее в София и работи като юрисконсулт в „Топлофикация“.

Той добави, че е сменен областният координатор на „Български глас” за Благоевградска област Красимир Алексиев. Юристът, койко се занимава с охранителен бизнес, поискал да остане само общински координатор в Благоевград. Молбата му е уважена и за областен координатор е определен Веселин Янакиев от Сандански, който е бивш борец и се занимава със строителен бизнес.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *