Ексдепутатът от БСП Е. Костадинов пропътува разстоянието Благоевград-Цюрих, за да види скулптурите на любимия си творец Джакомети

Незабравимо пътуване до Швейцария и Лихтенщайн осъществи през лятната си почивка бившият благоевградски депутат от БСП Емил Костадинов. От много години той е почитател на изкуството, а от доста време е буквално омагьосан от работите на Алберто Джакомети, великият съвременен скулптор, график и художник. Затова и една от първите спирки на Емил е бил Цюрих, където е най-богатата колекция на швейцарския творец.

„Интересувал съм се навсякъде, където има негови изложби, и съм ги посещавал – последно миналата година в галерията Tate Modern в Лондон. Покрай него и изложби на баща му Густаво – постимпресионист, и братовчеда на баща му – Аугусто, който е автор на недействителните витражи в катедралите в Цюрих“, разказа пред „Струма“ бившият червен депутат.

Той е гостувал няколко дни и на сина си Емил Костадинов-младши във Вадуц, столицата на Лихтенщайн.

„Бях там, защото синът ми тази година преподава в университета на Констанц, но скоро си заминава, защото от 01.09.2018 г. се завръща в Англия, където ще преподава в университета „Уоруик”. Констанц е в Германия, но фактически е на границата със Швейцария, а съвсем близо до Боденското езеро са Австрия и Лихтенщайн. Емил е икономист, преподава макроикономика и микроикономика. Специално в университета на Констанц изведе един специализиран курс – „Растеж”. Посветените знаят, че това е много солиден университет. В Англия допълнително ще преподава и математика и иконометрика като подготвителни курсове за магистърските курсове. Истинските икономисти знаят какво е за икономиката университетът „Уоруик“, обяснява Емил-старши.

При завръщането му в Благоевград за жалост го посреща лоша вест – че след дълги години като член на семейството си е отишло любимото му куче Бък. По този повод на стената си в социалната мрежа Емил Костадинов е написал: „През своите тринадесет години Бък ни дари, на нашето семейство и на нашите приятели, цялата си любов. Той имаше и нашата обич. Замина си тихо! Вече е във вечните ловни полета, където го чакат Сони (Сантино Соренто Скоти), Ася (Ахинора Соренто Скоти), Шаро, Мурджо и Паламуд. Те ще го посрещнат като приятел, защото той го заслужава!”.

И тъй като животът продължава, семейство Костадинови вече имат нов член – миналия петък прага на дома е прекрачил голдън ретривър на 42 дни.

ПЕТКО КАРАКОЛЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *