HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Ексклузивни подробности за инцидента в „Глобуса на смъртта”, изправил на нокти публиката на цирк „Балкански” в Дупница

Причина за инцидента в „Глобуса на смъртта”, който изправи на нокти публиката на цирк „Балкански” в Дупница, е пукане на гума на един от моторите. Това съобщи пред БЛИЦ пиарът на цирка Анжела Шварц. От думите й стана ясно още, че при неприятното произшествие са пострадали двама каскадьори от Колумбия – на 35 и 29 години. На място веднага е пристигнал екип на Спешна помощ-Дупница, който е откарал мотористите до местната болница. Там те са били прегледани, направени са им рентгенови снимки и са освободени.

„Гумата е съвсем нова, сменена е след участието на момчетата в София. Това е рутинна процедура”, уточни Шварц. Тя подчерта, че заради рисковия номер моторите се проверяват ежедневно. Освен това те се зареждали със специално гориво.

„Изключително учудващо е, че една от новите гуми е гръмнала”, коментира тя. Анжела Шварц каза още, че след първоначално преживяния шок мотористите са започнали да излизат един по един от сферата, но след това четирима от тях (тези, които не са пострадали), са влезели отново в глобуса и са довършили зрелищния номер под бурните аплодисменти на публиката. Тя изказа специални благодарности към екипа на Спешна помощ-Дупница за бързата реакция и съдействието, както и на многопрофилната болница в града.

„Изключителни благодарности от името на дирекцията на цирка и от името на шефа на колумбийската група”, каза Шварц.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *