HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Ексклузивни снимки от погребението на европейския шампион по борба Горан Горанов (18+)

В гробищния парк в бургаския ж.к. „Изгрев” започна поклонението пред тленните останки на 32-годишния Горан Горанов – прославил България със спортните си постижения по класическа борба и стигнал дъното след дълга употреба на лошо качествена дрога. Горанов бе намерен мъртъв в единична килия тип „запечатка” в бургаския затвор в събота около 09,00 ч. сутринта, съобщава “Флагман”.

Днес хора от спортните среди от цяла България дойдоха да кажат последно сбогом на момчето, което бе прието с пълно отличие в Математическата гимназия, но предпочете борбата и по собствено желание се записа в Спортното училище на Бургас. Пред ковчега са изложени медалите, които е печелил през годините като състезател по класическа борба, на видно място е и престижната награда от Истанбул, където става европейски шампион за кадети.

Впечатление прави, че горната част на главата над носа е покрита с шапка с козирка, която според близките прикрива огромна част от свлечената кожа по челото. Китките на ръцете също са прикрити с покров, тъй като по тях била свлечена освен кожата още и сухожилия и кръвоносни съдове.

Спортните отличия бяха изложени пред ковчега

Приятели, които са виждали тялото след аутопсията, са убедени, че той е издъхнал попарен от авариралата парна инсталация в килията, а поставената диагноза като причина за смъртта – сърдечна недостатъчност, е била само вследствие от адските мъки, в които е издъхнал. По стъпалата кожата му също била свлечена. Петна до кръв е имало по цялото тяло.

Ръцете също бяха покрити, което е в противовес с християнския обичай за полагане на мъртвец

В ковчега е бил поставен и спортният екип, който му бил подарен от шефа на ВИС-2 Жоро Илиев (също покойник) след една от победите му.

Около Ритуалната зала патрулира полицейска кола, тъй като се очаква след опелото част от приятелите му да се отправят към централния вход на бургаския затвор, за да протестират. Те са убедени, че Горан е умрял, след като 13 дни е прекарал в карцера без никакво внимание от надзирателите.

Първият венец, който бе докаран от траурната агенция, бе на Димитър Геренски – ММА боец, известна фигура в бургаския ъндърграунд.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *