HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ЕКСКЛУЗИВНО! Проговори майката на 15-годишния ученик, обвинен за зверското убийство в Бургас

„Иван не е агресивен. Не може да борави с нож. Не мога да си го обясня. Детето е играло пред блока. Не ходи на други места, страх го е”, сподели Донка, която е майка на 15-годишният ученик, арестуван за смъртта на 11 годишно момиче в Бургас.

Момчето остава за постоянно в ареста, реши състав на Бургаския окръжен съд.

Майката на момчето е убедена, че детето й не е извършител на жестокото престъпление. „Детето ми е без вина в ареста. Лъжа е, че е носил нож. Не е истина и че са намерили вещи на момичето в дома ни”, каза тя.

До момента Донка не се е виждала със сина си, тъй като не са я допуснали да разговаря с него.

„Искам да се намери истинския убиец. Синът ми е страхлив, ако го ударят, ще даде и другата буза”, каза тя.

„Проблемът не е във Facebook. Такива неща се случваха и преди да има социални мрежи”, каза в предаването „Здравей, България” криминалният психолог Тодор Тодоров.

По думите му в немалко подобни случай проблемът е в комуникацията между децата и родителите. „Често се случва те да видят, че има проблем, но да не правят нищо. Или искат проблемите сами да отминат, защото ако не се справят с тях ще се провалят като родители”, заяви той.

„Родителите са склонни да си купуват любовта на детето, като му купуват скъпи играчки – телефони, таблети, компютри. Но може да направиш така, че да ги контролираш. Важно е обаче това да не се прави тайно, защото детето рано или късно ще разбере и така се губи доверието”, каза експертът.

Според него в училище трябва да се говори за тези неща. От друга страна отношенията между децата и родителите трябва да са силни и да има силно доверие. „Трябва да се говори, но и да слушаме какво ни казват децата”, каза той.

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *