ЕКСКЛУЗИВНО! 400 лв. глоба за бияча на кандидат-кмета Иван Шавков от Марикостиново

400 лв. глоба е наказанието, което бе наложено преди минути от районния съдия Божана Манасиева на Мартин Георгиев за побой над кандидата за кмета от Марикостиново Иван Шавков.

Делото бе разгледано по Указа за борба с дребното хулиганство, което протече с разпит на свидетели – журналисти от петрички кабелни телевизии.

Както struma.bg писа, предизборната кампания в Петрич започна вчера по доста драстичен начин – кандидат-кметът на с. Марикостиново от коалиция „Заедно за промяната“ Иван Шавков бил пребит посред бял ден на нивата. Нападението станало в 10.30 предиобед, при това пред свидетели – журналисти от кабелна телевизия, които взимали интервю от Шавков на тема проблемите на земеделския производител.

Докато кандидат-кметът говорел, изненадващо групата била връхлетяна от джип, шофиран от 25-годишния Мартин Георгиев Иванов от същото село. Колата блъснала в гръб Шавков, от нея изскочил Мартин Георгиев с метален прът в ръка и се нахвърлил върху съселянина си. Първият удар с пръта бил в главата на Шавков, последвали още няколко по тялото. По време на боя нападнатият загубил съзнание.

„Не очаквах нападението, въпреки че имам стара дрязга с Мартин – той има парцел до моя и неговите животни непрекъснато ми газят посевите”, разказа вчера по телефона за „Струма“ Шавков. „От 4 години пиша жалби срещу него при местната кметица Гергана Тодорова, до общинския кмет Димитър Бръчков, до полицията, но досега никой не ми е обърнал внимание. Знам, че Тодорова и Бръчков няма да се намесят, защото през 2015 г., около предишните местни избори, Мартин помогна на ГЕРБ да окачат с подслушвателни устройства един общински служител, който искаше подкупи /б.ред. става въпрос за Димитър Минчев от отдел „Архитектурно-строителен контрол“ в екипа на бившия кмет Вельо Илиев, който бе задържан през ноември 2015 г. с подкуп от 3000 лв., които поискал, за да издаде удостоверение за търпимост/. От онзи случай Мартин се чувства недосегаем и е плътно под защитата на ГЕРБ. Като го видях тази сутрин на нивата да изскача от джипа си, за момент си помислих, че няма да посмее да ме нападне пред свидетели, но не стана така – първият му удар беше в главата ми, и то доста силен. С Мартин беше и баща му, но и той не се намеси да го спре. Журналистите през цялото време снимаха нападението, но не знам какво точно са успели да заснемат. Като се свестих, видях, че Мартин е взел чантата с документите и телефона ми. Явно ги е отнесъл в полицията, защото после оттам ми ги докараха. Извадих си медицинско, след малко тръгвам към полицията да дам писмени показания. Убеден съм, че нападението върху мен бе колкото битово, толкова и политическо. Няма да се поддам обаче на провокацията и ще се кандидатирам за кмет на Марикостиново, а правата си като българин ще търся по съдебен път“.

Вчера Ив. Шавков и адвокатът му отнесоха в полицията и медицинското свидетелство, издадено от д-р Александър Димитров. Според анамнезата най-сериозните поражения върху кандидат-кмета са в областта на главата, явно получени още при първия удар. Става въпрос за „тотално охлузване на лицето с хематом със синкав цвят, деформация на очната орбита, подуване на носа, охлузване на дясна буза, охлузване на лява колянна става“ и т.н.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *