HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Екскметицата на Долна Козница Здр. Божанова се докосна до Божи гроб и стана хаджийка, пътешествието до свещената земя подарък за рождения ден от децата

Екскметицата на кюстендилскато село Долна Козница Здравка Божанова получи вълнуващ подарък от децата си за 72-ия си рожден ден – посещение до  Йерусалим и Божи гроб. Рожденичката се кръсти във водите на река Йордан и получи сертификат за хаджийство, не пропусна да се потопи и в Мъртво море. По време на незбравимото пътешествие Здравка Божанова бе придружавана от най-голямата си дъщеря Мая.

„Да отида в Израел и да се докосна до Божи гроб, това е една моя вече сбъдната мечта. Цял живот съм помагала на другите хора, 30 години бях кметица в отдалеченото планинско село, майка съм на четири деца и сега пътуването до свещената за трите религии земя ми даде огромен духовен заряд”, каза с вълнение екскметицата Здравка Божанова.

„Хаджия е почетно обръщение и съм особено развълнувана, не мога да си представя какво е да тръгнеш пеша от българските земи и да изминеш хиляди километри за месеци, както е било преди години. Гледката и преживяванията са неописуеми с думи. Йерусалим е облян от ослепителна светлина, събужда силни чувства, около него има долини и склонове, превърнати в просторни, зелени морави, красота и светлина е навсякъде.

Много вълнуващо беше. 7 двойки деца с майките си пътувахме до свещената земя заедно – Димитрина и Венетка Доневи, Красимир и Иванка Пешеви, собствениците на магазин за козметика Елвира и майка й Траянка Траянова, бизнесдамата Емилия. Певицата от черковния хор в храм „Свети Мина“ – Кюстендил Веселинка Грозданова също пътува с нас. Тя бе и най-възрастният член на групата ни, всички сме възхитени от видяното”, заяви Здр. Божанова.

СЛАВА ИВАНОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *