Екснаставникът на „Македонска слава“ Ю. Васев припомни: За трети път вкарвам „Миньор“ в по-горна група, пророчеството за „Барселона“ не сработи

Новият член на Втора лига „Миньор“ ще разчита занапред изключително само на български играчи, с приоритет на момчета от Перник и от близките населени места. Това е залегнало в стратегията на клубното ръководство и наставника Юри Васев, след като чуковете бяха обявени за служебни първенци в третия ешелон на Югозапада и взеха директна виза за професионалния футбол. Средната възраст на състава на жълто-черните е 20.2 г. и в никакъв случай няма да нарасне драстично.

“За трети път като треньор вкарвам „Миньор“ в по-горна група. Това обаче беше най-трудното влизане. Освен това го направихме изключително честно. Преди време чух един журналист да коментира, че в нашата Трета лига без “организация” и „Барселона“ няма как да влезе. Е, ние го постигнахме само с футболни средства, без да се занимаваме с удари под кръста“, коментира с нескрито задоволство бившият предводител на „Македонска слава“ и открехна завесата около лятната селекция. „Отборът ни е млад и перспективен и продължаваме в тази посока. Търсим още млади и талантливи футболисти от региона. Винаги съм бичал да работя с такива хора. Навремето, когато влязохме в „А“ група, пак разчитах на играчи, които никой дотогава не ги знаеше, като Велизар Димитров, Тони Евтимов, Николай Александър, Петър Анестиев… Изключено е да привлечем чужденец. Иска ми се от есента да сме фактор в първенството, но няма да се изхвърлям, че ще гоним влизане в елита веднага, защото ще ни трябва малко повече време за адаптация след аматьорския  период. Първата ни задача е да сглобим добър тим“, каза още Васев, който предвижда нетипично дълга предсезонна подготовка от почти два месеца след принудителната почивка от началото на март.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *